Ministrul Educației propune ca elevii din clasele terminale în scenariul roşu să revină la cursuri cu efectivul complet, nu la jumătate - Focus Prima TV

Ministrul Educației propune ca elevii din clasele terminale în scenariul roşu să revină la cursuri cu efectivul complet, nu la jumătate

Ministrul Educaţiei propune ca elevii din clasele terminale – a VIII-a şi a XII-a – de la școli aflate în scenariul roşu să revină la cursuri cu efective complete după vacanţa de Paşte, nu doar jumătate de clasă.

Sorin Câmpeanu a spus că, după vacanţa de Paşte, elevii se vor întoarce la școală în scenariile cunoscute – verde, galben, roşu -, dar ministrul vine și cu o propunere.

„În verde, toţii elevii cu prezenţă fizică, în galben şi roşu, învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădiniţele şi clasele terminale. Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu. Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceaşi şcoală, pe acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezenţă fizică efectiv complet, şi e foarte bine, cei de clasa a VIII-a care au de susţinut, atenţie – examenul naţional începe în luna iunie, evaluarea naţională, trebuie să vină doar jumătate”, a declarat Sorin Cîmpeanu joi seară la Digi24.

Total
0
Shares
Total
0
Share