Modul ATI cu 10 paturi pentru bolnavii de Covid, la secţia externă de boli infecţioase a spitalului Militar Timişoara

Modul ATI cu 10 paturi pentru bolnavii de Covid, la secţia externă de boli infecţioase a spitalului Militar Timişoara

Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Timişoara, secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" Timişoara, care asigură asistenţă medicală şi tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, montează un modul ATI cu 10 paturi în campusul de pe Stadionul CFR Timişoara.

În contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice actuale, al numărului crescut de pacienţi cu forme medii/severe de COVID-19 şi nevoii de tratament pentru aceştia cu oxigen medical cu flux înalt, s-a realizat instalaţia de oxigen pentru 54 de paturi din secţia de boli infecţioase şi pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI/ sistemul medical modular de izolare şi tratament, arată, marţi, pagina de facebook a spitalului.

Modulul ATI a fost construit din containere modulare şi dotat cu aparatura medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea şi tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice.

Contractul de execuţie pentru proiectul electric şi racordarea modulului ATI la branşamentul electric a fost semnat luni, cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuţie a proiectului electric este de şapte zile, începând cu data de 9 martie.

Întreaga investiţie pentru construcţia modulului ATI, care cuprinde containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum şi racordarea acestora la stocatorul de oxigen şi la compresorul de aer medicinal au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, marţi, că în judeţ sunt 59 de paturi ATI pentru bolnavii COVID, operaţionale la Spitalul Judeţean Timişoara (6), la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara (12), la Spitalul Municipal Timişoara (6), Casa Austria, din structura Spitalului Judeţean Timişoara (11), la Spitalul Municipal Lugoj (8). Paturi necesare pentru maternitate, pediatrie sau alte patologii sunt la Maternitatea Bega (6), la Spitalul pentru Copii "Louis Ţurcanu" Timişoara (4), la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara (6).

"Având în vedere numărul tot mai mare de cazuri care necesită terapie intensivă, în aceste zile se fac demersuri pentru fiabilizarea a două noi facilităţi ATI, şi anume, 10 paturi la Spitalul Militar de Campanie (de pe stadionul CFR Timişoara, n.r.) şi 8 paturi la Clinica de Dermatologie, care aparţine Spitalul Municipal Timişoara. Unitatea mobilă ATI (de la Spitalul Municipal, n.r.) este scoasă din funcţiune (din cauza temperaturilor scăzute, n.r.)", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt