Mulți turiști, puține pârtii - Focus Prima TV

Mulți turiști, puține pârtii

Stațiunile montane au fost luate cu asalt zilele acestea. Mii de turiști au fost astăzi pe pârtiile din Sinaia. La cota 200 s-au format cozi de zeci de metri iar parcările au fost mai aglomerate ca oricând. Din păcate, din cauza restricțiilor, puține pârtii sunt deschise la noi în țară.

Imaginile spectaculoase au fost suprinse astazi la cota 2 mii în Sinaia. Turiştii veniţi din toată ţara au găsit cu greu locuri de parcare. Pârtia a fost plină iar oamenii au așteptat la rând minute bune să ia bilete pentru teleski.

Odată ajunși la cota 1400 turiștii care au vrut să schieze au fost nevoiți să urce în teleski, telecabine și telegondole ca să ajungă apoi la cota 2000. Acolo există 6 pârtii deschise în acest moment, iar stratul de zăpadă este consistent.

E bucurie și pe pârtiile din Păltiniș unde și aici în ultimele două zile turiștii s-au adunat pe pârtii. Și în Județul Cluj, pârtiile de la Mărișel au fost pline. Din păcate, însă, în foarte multe stațiuni nu se poate schia și aici vorbim de Azuga, Straja, Predeal, Poiana Brașov și Bușteni unde nu a nins de zile bune și nici tunurile de zăpadă nu au creat un strat suficient pentru că nu a fost frig.

Total
0
Shares
Total
0
Share