NATO a transmis un mesaj scris Rusie - Focus Prima TV

NATO a transmis un mesaj scris Rusie

NATO a transmis un mesaj scris Rusiei prin care-i cere să își retragă trupele aflate ilegal în Ucraina, Georgia și Republica Moldova. De asemenea, SUA le cer cetățenilor americani aflați în Ucraina să părăseasca țara deoarece ”situația este una imprevizibilă și se poate deteriora rapid”, arată cea mai recentă postare de pe site-ul ambasadei americane. În același timp, peste 20 de nave ale flotei ruse din Marea Neagră au ieșit în larg pentru a efectua exerciții de mare amploare desfășurate de Forțele Navale Ruse.

Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken a declarat în cea mai recentă conferință de presă Statele Unite sunt deschise dialogului și soluționării tensiunilor pe cale diplomatică.

”Politica ușilor deschise a SUA privind NATO nu se schimbă. Ne angajăm să susținem și să apărăm inclusiv suveranitatea și teritoriul Ucrainei și dreptul statelor de a-și alege propriile aranajamente și alianțe de securitate” a mai spus secretarul de stat al SUA. Și secretarul general al NATO a declarat că Alianța e pregătită să asculte ”preocupările de securitate ” ale Rusiei, însă, aceasta la rândul ei trebuie să abordeze calea dipomatică și să se abțină de la acțiuni agresive.

Și președintele Turciei, Tayyip Erodgan a spus că l-a invitat pe Vladimir Putin în Turcia pentru a găsi o cale pașnică
pentru detensionarea situației.

Președintele Turciei a mai spus și că țara va face tot ceea ce este necesar ca membru NATO în cazul unei invazii rusești în Ucraina.

De cealaltă parte însă, Ungaria a anunțat că nu va sprijini Ucraina în fața Rusiei și că Moscova și Budapesta au o
relație de ”respect reciproc”.

Total
0
Shares
Total
0
Share