Nicușor Dan anunță o modalitate unitară de colectare a gunoiului în București. Va fi aplicat principiul „plătești cât arunci” – Focus Prima TV

Nicușor Dan anunță o modalitate unitară de colectare a gunoiului în București. Va fi aplicat principiul „plătești cât arunci”

Bucureștiul va avea în curând o nouă strategie și un nou plan de acțiune în privința deșeurilor, care se va aplica unitar în toate sectoarele. Gunoiul se va colecta selectiv și se va trece la principiul „plătești cât arunci”, ceea ce înseamnă că în cazul deșeurilor amestecate, tariful va fi proporțional cu cantitatea aruncată, a anunțat joi primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o declarație de presă comună cu ministrul mediului, Tanczos Barna.

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Generală și primăriile de sector au creat Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară, care va implementa o strategie de colectare unitară a gunoiului și va accesa bani europeni pentru acest proiect. Modalitatea în care gunoiul din București va fi colectat și selectat va fi aceeași în toată Capitala.

„Am discutat despre deşeuri, este o problemă care a fost mult timp amânată în Bucureşti şi nu ne mai permitem s-o amânăm. Important este că avem Primăria Generală şi cele şase primării de sector o viziune comună despre cum trebuie tratate deşeurile în Municipiul Bucureşti, care se va concretiza foarte curând într-o nouă strategie şi un nou plan de acţiune asupra deşeurilor din Municipiul Bucureşti. Am decis împreună să creăm un ADI, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, Primăria Generală şi cele şase primării de sector, astfel încât să implementăm împreună strategia de colectare a deşeurilor şi de tratare a deşeurilor din Bucureşti şi să putem să accesăm banii europeni care pe exerciţiul 2014-2020 erau disponibili încă din 2014 şi nu au fost atraşi”, a declarat Nicușor Dan.

Total
0
Shares
Total
0
Share