Noi imagini din satelit arată un sit militar secret al Coreei de Nord, construit în 2020. Regimul Kim ar stoca acolo arme atomice – Focus Prima TV

Noi imagini din satelit arată un sit militar secret al Coreei de Nord, construit în 2020. Regimul Kim ar stoca acolo arme atomice

Imagini din satelit obținute de CNN arată un sit militar al Coreei de Nord despre care comunitatea de informații americană crede că este folosit pentru a stoca arme nucleare. În acest context, cresc presiunile pe administrația Biden pentru a își stabili și articula politica față de Coreea de Nord.

Fotografia, surprinsă de Maxar în data de 11 februarie și analizată de experții de la Institutul Middlebury, arată structurile construite la situl de la Yongdoktong pe parcursul anului 2020. Cercetătorii spun că această construcție este menită să ascundă intrări subterane care duc spre o zonă în care sunt stocate arme nucleare.

Yongdoktong a fost identificat anterior drept o posibilă zonă de stocare a armelor nucleare, conform agențiilor de informații americane. Astfel, imaginile confirmă suspiciunile acestora – Coreea de Nord continuă să dezvolte activ arme nucleare în mai multe situri din țară, în timp ce face eforturi constante de a stoca armele pe care le-a obținut deja.

Total
0
Shares
Total
0
Share