Noi reguli de intrare în România - Focus Prima TV

Noi reguli de intrare în România

Începând de astăzi toți cei care ajung pe teritoriul României se vor supune acelorași reguli, indiferent de țara din care sosesc. Așadar, fiecare pasager va trebui să prezinte la intrare în țară un test pcr negativ, dovada trecerii prin boală sau certificatul de vaccinare. Atenție însă cei care au mai mult de nouă luni de la rapel, vor trebui să facă și doza booster pentru ca certificatul covid să fie valabil. Altfel, trebuie să stea în carantină.

Aseară au fost decise noile reguli de călătorie între România și alte state din Uniunea Europeană. Astfel, toți cei care ajung pe teritoriul României vor fi obligați să prezinte următoarele documente pentru a fi scutiți de carantină de 5 zile.

Certificatul de localizare al pasagerilor rămâne valabil, dar termenul în care poate fi completat s-a extins.

Există și câteva excepții. Vor fi scutiți de această obligativitate a completării PLF-ului. Vorbim despre piloti,
navigatori, insotitori de bord, mecanici de locom-otive.

În noua ordonanță sunt menționate și datele cu caracter personal care sunt menținute în sistem pentru o perioadă de șase luni. S-a redus și cuantumul amenzii minime pentru cei care nu resprectă regulile. Aceasta a scăzut la 500 de lei. A declarat secretarul de stat, Adriana Pistol. În timp ce în țară se comunicau noile reguli, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a semnat un memorandul cu omologul său italian.

Oficialii spera ca în cel mult o lună se se renunțe la cât mai multe dintre restricții.

Total
0
Shares
Total
0
Share