Noi reguli pentru clasa zero – Focus Prima TV

Noi reguli pentru clasa zero

Școlile se închid ultimele și se deschid primele, indiferent de evoluția pandemiei! A spus-o raspicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în contextul în care autoritățile vor să includă în calculul ratei de incidență și focarele de infecție, fapt care ar duce la creșterea ratei de incidență, la automat la
închiderea școlilor Toate acestea, în timp ce părinții se pregătesc să-i înscrie pe cei mici la clasa pregătitoare.

De mai puțin de o lună, de când a început semestrul al doilea, copiii s-au întors în bănci. Bineînțeles, acolo unde situația epidemiologică a permis-o. Însă lucrurile se pot schimba în orice moment, mai ales că autoritățile vor introduce la rata îmbolnăvirilor și focarele de infecție. Între timp, părinții cu copii mici se pregătesc să-i înscrie la școală…în condiții noi, impuse de pandemie.

Toate informațiile se va găsi, însă, online. La începutul noului an școlar, potrivit proiectului pentru înscrierile în clasele pregătitoare, vor fi maximum 22 de elevi într-o clasă. Numărul poate crește până la 25, în situații excepționale. Iar cei mici vor fi repartizați în ordine alfabetică.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, spune că unitățile de învățământ se vor închide ultimele, chiar dacă înfectările cu COVID 19 vor exploda, însă noua modalitate de calculare a ratei de infectare ar urma să afecteze școlile aflate în localitățile mai mici.

Proiectul privind inscrierile in clasa pregatitoare se află acum in dezbatere publica, iar înscrierile ar trebui să înceapă în luna martie.

Total
0
Shares
Total
0
Share