Noi restricții începând de mâine, în Timișoara - Focus Prima TV

Noi restricții începând de mâine, în Timișoara

Timișoara este primul oras mare care intră în zona roșie. Rata de infectare la mia de locuitori a trecut de 3. În această după-amiază s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situatii de Urgență care a decis introducerea unor noi restricții. De mâine, în restaurante, cafenele și baruri se va putea intra doar cu certificat verde. În spitalele din Timișoara sunt astăzi internate 247 de persoane infectate cu SARS-Cov2. 33 dintre acestea sunt internate în secțiile de terapie intensivă.

3,54. Aceasta este rata de infectare la mia de locuitori in Timisoara. Este o crestere accelerată, spun specialistii.
Reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta au luat primele masuri atat pentru Timisoara cat si
pentru alte 20 de localitati din judet unde incidența cazurilor este crescută.

Cu alte cuvinte, Timisoara este primul oras mare din tara in care cei ce vor sa mearga la restaurant, in cafenele sau baruri vor trebui sa prezinte un certificat verde, Accesul le va fi permis doar celor vaccinati cu schema completa, a celor care prezinta rezultat PCR nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen covid nu mai vechi de 48 de ore. Totodata le va fi permis accesul si celor care sunt intre a 15-a si a 180-a zi ulterioara trecerii prin boala. Cei din sectorul Horeca nu sunt deloc incantati de decizia Comitetului Judetean pentru situatii de urgenta dar spun ca nu au ce face. Prefera sa aiba mai putini clienti decat sa fie inchisi.

Timisorenii au parerile impartite în această cauză.

Mai mult, doar jumatate din locurile din restaurante si cafenele inclusiv terase pot fi ocupate. La evenimentele
private pot participa doar 200 de oameni iar cinematografele pot functiona doar cu 50 la suta din capacitate. Activitatea in baruri, cluburi si discoteci este permisa fara a depasi 30 la suta din capacitatea maxima.

Județele Ilfov și Satu Mare sunt în scenariul roșu, după ce au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Alte cinci județe sunt în scenariul galben, inclusiv municipiul București.

Total
0
Shares
Total
0
Share