Notele și absențele, la un click distanță - Focus Prima TV

Notele și absențele, la un click distanță

Absențe, notele, și cele bune și cele mai puțin, toate ajung la părinți într-o clipă, pe telefon! Apune așadar perioada în care părintele era anunțat la școală, în ședința cu părinții de situația elevului. Apune și epoca în care copilul putea ascunde adevărul de părinți.

Catalogul electronic e deja realitate în 700 de școli. Proiectul, unul avangardist de altfel, scoate însă la iveală și metehne mai vechi în România. În anumite școli părinții au fost nevoiți să plătească cu banii lor pentru catalogul electronic. Noul an școlar a adus câteva schimbări în sistemul educațional. Nu mai avem semestre, ci module, iar sute de școli din țară au spus prezent catalogului online.

Imaginea profesorilor care aveau în permanență la ei catalogul clasic, mare și cu pătrățele albastre începe să devină istorie. De exemplu, la liceul teoretic ”Jean Monet” catalogul virtual a fost introdus încă de acum trei ani. Așa se face că acum toate informațiile despre situația școalară a unui elev sunt doar la un click distanță. Notele, absențele, activitatea de la ore sau lipsa ei, toate sunt trecute în catalogul electronic care se poate accesa și de pe telefon, inclusiv de către părinți.

Catalogul electronic este văzut cu ochi buni și de elevi. Chiar dacă acum le este imposibil să mai ascundă de părinți o notă proastă sau o absență.

Implementarea catalogului online a redus absenteismul zilnic cu aproape 60%, arată un studu recent. Catalogul electronic trebuie tipărit și arhivat la final de an școlar. Deși platforma catalogului online este una gratuită și asigurată de administrațiile locale, la Colegiul Economic din Suceava părinții ar fi fost puși să plătească 60 de lei pentru administrarea acestuia.

În momentul în care a aplicat pentru acest program, conducerea liceului, nu avea o sumă alocată din buget pentru finanțarea catalogului electronic. S-a bazat pe banii veniți de la părinți sub forma unor donații. În urma revoltei părințiilor și informaților apărute în spațiul public, conducerea școlii a înapoiat banii strânși ilegal pentru catalogul online.

Total
7
Shares
Total
7
Share