Nou născuții cu probleme cardiace, operați în străinătate – Focus Prima TV

Nou născuții cu probleme cardiace, operați în străinătate

Bebelușii cu malformații cardiace, născuți în România…luptă pentru viaţă…în străinătate! Este realitatea din zilele noastre când, din cauza pandemiei de Covid-19, un procent emnificativ dintre micuții care suferă de boli nemiloase sunt transportați în clinicile din afară pentru a se face bine.

La Iași, până anul trecut, erau în medie 2-3 bebeluși în fiecare lună, cu malformații cardiace care necesitau o intervenție chirurgicală. Cei mai mulți erau transferați la București sau la Târgu Mureș. Acum însă, își găsesc salvarea la clinicile din străinătate.

Daniel este un băiețel în vârstă de doar câteva luni care a trecut printr-o dramă cumplită. A fost diagnosticat cu o boală nemiloasă. O cardiopatie congenitală severă din cauza căreia toate venele pulmonare se varsă într-un colector comun.El însă…este…un luptător!

Copilul le-a dat mari emoții celor din jur când, cu o zi înaintea zborului care era menit să-l ducă mai aproape de o viață normală, a început să se simtă rău.

Mama lui Daniel ştie că trebuie să fie puternică, pentru el, şi să meargă mai departe. Îşi pune speranţa acum în medicii din Italia.

Dacă malformațiile cardiace nu sunt îndepărtate chirurgical, atunci riscul de deces este unul foarte mare. Copiii nu supraviețuiesc mai mult de un an. 1% din totalul bebelușilor născuți anual în lume sunt depistați cu acest tip de malformație.

Total
0
Shares
Total
0
Share