Noua tulpină Covid-19, cu 70% mai contagioasă – Focus Prima TV

Noua tulpină Covid-19, cu 70% mai contagioasă

După ce noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 a ajuns și în țara noastră, medicii atrag atenția în privința noilor focare pe care le poate crea. Simptomatologia nu este diferită însă contagiozitatea este mai mare cu până la 70 la sută. Conform specialiștilor, noua mutație a virusului poate fi dezvoltată de fiecare bolnav de Covid. Astfel, transmiterea comunitară devine mai rapidă.

Inițial se credea că ne putem infecta cu noua mutație a virusului din Marea Britanie DOAR prin transmiterea comunitară.Acum specialiștii descoperă că nu este nevoie de acest lucru.Virusul în sine poate suferi transformări și implicit reacțiile pe care le produce asupra organismului uman să fie
mai dure.

Astfel,și transmiterea comunitară este accelerată. Caracteristicile acestei mutații sunt rapiditatea răspândirii și gradul mare de infecțiozitate.

Noua tulpină a virusului poate fi depistată doar la testele de tip PCR. În cazul în care o persoană infectată se testează cu un test rapid, cumpărat de la farmacie, nu se poate stabili tipul infectării ci doar dacă este sau nu…pozitivă la SarsCov2.

Medicii se așteaptă ca numărul celor diagnosticați cu mutația apărută în Marea Britanie să crească.

Total
0
Shares
Total
0
Share