Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii Covid - Focus Prima TV

Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii Covid

Niciun loc liber la ATI în Capitală și doar 19 libere în toată țara! Asta am auzit astăzi de la autorități, în plin val 4 al
pandemiei, încă departe de a se încheia! Obosiți peste măsură după ce au îngrijit mii de pacienți, medicii sunt nevoiți acum să facă față unui val imens, din nou. Mulți dintre cei loviți de boală sunt tineri și copii. Acolo unde se eliberează un pat este o chestiune de minute până când se ocupă cu încă un pacient infectat. TIR-urile de ATI pe care le vedeam în valurile anterioare sunt puse acum din nou în funcțiune. Valul pandemic îi trimite pe tot mai mulți elevi din nou acasă, în fața calculatoarelor, și colorează tot mai multe localități în roșu.

Din cauza valului mare de pacienţi în stare gravă, în Timişoara managerii spitalelor se văd nevoiţi să găsească
soluții. La Victor Babes a fost suplimentat numarul de paturi din sectia de Covid 19. Medicii au alocat 23 de paturi în plus, din sectia de Boli Infectioase pentru tratarea pacientilor cu Covid 19.

In sectia de preterapie ar urma sa fie internati cei cu forme severe de boala si care necesita suport respirator. Astazi, in unitatea sanitara din Timisoara sunt internati 71 de pacienti cu forme medii si severe de boala.
Şi spitalele din capitală fac faţă cu greu valului patru. La Spitalul Victor Babeș nu mai este niciun loc pentru pacienţii critici.

De altfel, spun medicii, s-a schimbat, din nefericire, şi tipologia pacientului care ajunge în stare critică.

În toată ţara mai sunt doar 19 paturi libere la terapie intensivă pentru pacienţii covid. Câte unul în Arad,
Constanţa şi Vaslui, câte 3 în Iaşi şi Sibiu şi câte 5 în Tulcea şi Braşov. Pentru a suplimenta locurile, în curtea Institutului Marius Nasta din Bucureşi a fost readus tirul de Terapie Intensivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share