Număr record de nou născuți la Suceava în pandemie - Focus Prima TV

Număr record de nou născuți la Suceava în pandemie

Aproape patru mii de copii s-au născut în Suceava, în 2021, cei mai mulți din ultimii 20 de ani. Unii pun acest fapt pe seama faptului că Suceava a fost, în primul an de pandemie, unul dintre orașele cele mai afectate de COVID, iar oamenii au stat mult timp în case și au petrecut timp cu familia. Partea mai puțin fericită este că mulți dintre nou-născuți au venit pe lume prematur și totodată o bună parte a avut ghinionul să se îmbolnăvească de covid și să ajungă la ATI.

Aproape 4.000 de familii din Suceava s-au mărit cu un membru în anul 2021, un număr-record în ultimii 20 de ani
pentru orașul din nordul țării. Cifrele sunt cu atât mai impresionante cu cât, cu un an în urmă, numărul nounăscuților a trecut de puțin peste 3.000.

Pandemia, restricțiile și statul în casă au fost factori decisivi în această explozie statistică, spun oamenii. Culmea este că în februarie, la exact 9 luni după ce orașul a ieșit din carantina generală, numărul de nașteri a fost cel mai mic din întregul an.

Chiar dacă la prima vedere această veste pare a fi una bună, medicii de la Spitalul Județean de Urgență spun că fluxul atât de crescut de nașteri a însemnat și un efort uriaș, mai ales că în paralel au fost nevoiți să se lupte cu toate problemele create de pandemie.

Medicii mai spun că pandemia a adus și foarte multe nașteri premature, iar o mulțime dintre acești copii, din nefericire, au ajuns la terapie intensivă. De asemenea, s-au înregistrat în anul precedent și o mulțime de cazuri de COVID în rândul sugarilor abia veniți pe lume.

Un lucru îmbucurător, în schimb, este că sunt extrem de puține cazuri de abandon al pruncilor imediat după
naștere. Județul Suceava se menține de ani buni în topul zonelor cu cei mai mulți nou-născuți din țară, fiind pe locul trei după București și județul Iași.

Total
0
Shares
Total
0
Share