O femeie din SUA a primit primul transplant de trahee umană din istorie. „Când am respirat prima dată, m-am simțit ca în rai” – Focus Prima TV

O femeie din SUA a primit primul transplant de trahee umană din istorie. „Când am respirat prima dată, m-am simțit ca în rai”

O femeie din SUA a primit primul transplant de trahee umană din istorie. După ce timp de mulți ani s-a chinuit să respire și s-a temut că s-ar putea sufoca în somn, Sonia Sein spune că se simte suficient de bine pentru a dansa cu nepoții ei, relatează CNN.

Transplantul, o premieră mondială, a avut loc la spitalul Mount Sinai din New York. Până acum au mai fost făcute  doar transplanuri de trahee sintetică, din celule stem.

„Imediat după aceea am putut respira. Când am respirat prima dată după transplant, m-am simțit ca în rai”, a spus Sein, care a făcut operația care i-a schimbat viața în ianuarie.

Traheea fostei asistente sociale, în vârstă de 56 de ani, a fost deteriorată în 2014, când a avut nevoie de ventilator din cauza unui atac grav de astm.

Total
0
Shares
Total
0
Share