O grădiniță din Mexic a câștigat 1 milion de dolari la loterie, însă o grupare armată a transformat bucuria într-un coșmar - Focus Prima TV

O grădiniță din Mexic a câștigat 1 milion de dolari la loterie, însă o grupare armată a transformat bucuria într-un coșmar

O grădiniță dintr-un mic sat mexican a câștigat 20 de milioane de pesos (1 milion de dolari) la o loterie, iar părinții celor aproximativ 25 de copii care o frecventau au fost însărcinați să administreze cheltuirea premiului. La scurt timp, aceștia au început să fie amenințați de membrii unei grupări locale, informează BBC.

Familiile copiiilor au fost nevoite să fugă din sat și de atunci trăiesc în condiții dure. Bandele și grupările armate sunt prezente în multe zone din Mexic și deseori încearcă să recruteze localnici pentru a lupta contra rivalilor pentru teritoriu.

Grădinița din Ocosingo s-a aflat printre cei 100 de câștigători ai “Loteriei avionului” din Mexic, după ce mai multe bilete de 500 de pesos (25 de dolari) au fost cumpărate de binefăcători anonimi și donate școlilor și grădinițelor din țară. Statul mexican a organizat loteria după ce planul de a face o tombolă al cărei premiu să fie avionul prezidențial a fost abandonat întrucât s-a considerat că nu este practic.

Lista celor 100 de câștigători a fost anunțată în septembrie 2020 și publicată în presa națională. Câștigarea premiului de 20 de milioane de pesos a fost motiv de bucurie la început, însă problemele au început după ce vestea s-a răspândit. Membrii asociației de părinți a grădiniței au început să primească amenințări de la o grupare locală.

Total
0
Shares
Total
0
Share