O nouă șansă pentru copiii cu autism - Focus Prima TV

O nouă șansă pentru copiii cu autism

De un an în București există o mică lume special creată pentru copiii cu nevoi speciale. Centrul ASPERA este locul în care zilnic merg 25 de copii care suferă de autism. Fie că au doi sau 22 de ani, toți sunt pregătiți să facă față provocarilor vietii și sunt învătați să vorbească și să iubească. Alături de cei mici învață și părinții, pentru că..viața trăită lângă un copil cu nevoi speciale vine cu multe provocări. Dar și cu multe momente de bucurie.

Centrul ASPERA a fost deschis în urmă cu un an de Alina. Nu a putut să își trateze copilul bolnav în România așa că a decis să o ia de la zero și să le ofere și altor părinți șansa la un diagnostic corect și rapid.

Alina a aflat abia la vârstă de doi ani că primul ei copil suferă de autism. Până atunci, niciun medic din România nu a putut să îi spună ce are.

Din păcate, în România, copiii cu autism nu au șansa să fie tratați de oameni cu experiență în domeniu. Bineînțeles, există și terapeuți care chiar știu ce trebuie să facă doar că nu toți părinții își permit să plătească tratamentul copiilor. La centrul ASPERA terapiile pentru copiii cu autism sunt gratuite și pot fi decontate și alte tratamente dacă părinții nu își permit. Pe primul este sănătatea celui mic.

În doar un an de activitate, ASPERA a tratat zeci de copii și adolescenți, a susținut peste cinci mii de ore de terapie și 150 de evaluări psihologice. În același timp, la centru există și grupuri terapeutice pentru părinți în așa fel încât și ei să înțeleagă cum să își trateze copiii acasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share