O rețea de certificate de vaccinare false vinde documente aparent eliberate de Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Reacția spitalului - Focus Prima TV

O rețea de certificate de vaccinare false vinde documente aparent eliberate de Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Reacția spitalului

O anchetă Digi24 dezvăluie o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist Digi24 a descoperit, în rețeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Traficanții ne-au dat documente care să treacă de filtrele autorităților, atât în țară cât și la frontiere. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliția a deschis dosar penal în urma investigației realizată de Maria Moiș.

În grupul ”CERTIFICAT_COVID19” creat pe platforma rusească Telegram – considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie din lume – sunt aproape 600 de membri.

Creatorii ei spun că fac la comandă certificate de vaccinare fără a te vaccina. Dacă vrei un astfel de document, ești îndemnat să abordezi în privat userul E_Vaccin, un cont care nu este asociat unui nume real și nici unui număr de telefon, informează Digi24.

Total
0
Shares
Total
0
Share