O tânără predă zi de zi lecții de viață - Focus Prima TV

O tânără predă zi de zi lecții de viață

La doar 25 de ani, o învățătoare schimbă destine la o școală dintr-un cartier mărginaș al orașului brașovean Săcele. Într-un loc în care nici băieții care livrează pizza nu se încumetă să ajungă de teama scandalurilor, Florentina Tituleac a devenit zâna bună a copiilor de acolo. A reușit chiar să-i atragă la școală și să-i facă să învețe. Pentru merite deosebite, Florentina a primit de la Klaus Iohannis distinctia pentru invatamant in grad de cavaler.

Florentina a ajuns la scoala din Gârcini in urma cu 4 ani. Aici a gasit copii saraci și timizi, care se simteau marginalizati. Șia dat seama că micuții aveau nevoie de un singur lucru pentru a se descătușa: încredere. Și a inceput să lucreze la acest lucru. Pentru a-i atrage pe copii la școală, dar și pentru a-i face să fie atenți și receptivi la ore, Florentina a creat un sistem de recompense.

La scoala din Gârcini, rata de promovabilitate este extrem de mică, abandonul fiind ceva uzual. Pentru a-i aduce pe copii la
școală, Florentina a avut mult de lucru, dar a făcut totul cu inima. A incercat sa inteleaga nevoile celor mici si nu de putine ori parintii s-au trezit cu ea la poarta, cerandu-le sa trimita copiiI sa invete carte.

După 4 ani la Gârcini, Florentina spune cu mandrie ca pe multi i-a intors din drum atunci cand voiau sa abandoneze.
Mai ales că a avut de infruntat multe provocări.

La doar 25 de ani, FLORENTINA TITULEAC predă zi de zi lecții de viață. Tânăra știe că doar dacă îi oferi unui copil
șansa de a învăța, acesta poate avea o viață mai bună. Florentina e sufletul scolii, o recunoaste si directorul care o sustine in toate demersurile ei.

Florentina a primit, datorita meritelor sale in activitatea didactica, distinctia pentru invatamant in grad de cavaler
inmanata chiar de la presedintele tarii, Klaus Iohannis, dar si distinctia MERITO 2021.

Total
0
Shares
Total
0
Share