OBLIGATORIU! Ce trebuie să știe toți fermierii care solicită subvenția APIA - Focus Prima TV

OBLIGATORIU! Ce trebuie să știe toți fermierii care solicită subvenția APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se află în plină campanie de primire a cererilor unice de plată pentru campania 2022. Acestea pot fi depuse până la data de 16 mai 2022, fără penalități.

Le reamintim fermierilor care solicită subvențiile APIA că trebuie să respecte normele de ecocondiționalitate, care cuprind:

  1. Cerințele legale în materie de gestionare (SMR);
  2. Standardele privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor (GAEC).

Acestea sunt grupate pe următoarele domenii:

  • Mediul, schimbările climatice, bunele condiții agricole ale terenurilor;
  • Sănătatea publică, sănătatea animalelor și sănătatea plantelor;
  • Bunăstarea animalelor.

Orice fermieri care solicită sprijin financiar din fonduri europene și naționale trebuie să respecte aceste norme pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor (inclusiv pe cele neeligibile și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției).

Este important de precizat faptul că pentru campania 2022, au fost aduse modificări asupra normelor privind depozitarea și utilizarea îngrășămintelor cu azot în agricultură, respectiv SMR 1 – Protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole și GAEC 1 – Crearea/menţinerea benzilor-tampon (fâşii de protecţie) de-a lungul cursurilor de apă.

Total
0
Shares
Total
0
Share