Octavian Jurma, despre sfârşitul pandemiei: „Ne apropiem rapid de mal, dar încă nu e cazul să sărim din barcă” - Focus Prima TV

Octavian Jurma, despre sfârşitul pandemiei: „Ne apropiem rapid de mal, dar încă nu e cazul să sărim din barcă”

Octavian Jurma a prezentat o analiză privind evoluţia pandemiei, concluzia fiind că mai avem aproximativ o lună până ieşim din valul Omicron-BA1. Epidemiologul a mai transmis că ne „ne apropiem rapid de mal”, însă a atras atenţia că nu trebuie încă să ne relaxăm, îndemnând în continuare la purtarea măştii şi la vaccinare.

„Avem veşti bune dar incidenţa la 1,000 şi numărul zilnic de cazuri rămân la valori foarte ridicate şi de aceea prudenţa trebuie să rămână prioritatea fiecăruia dintre noi până revenim peste tot pe verde. Harta de sus este harta incidenţei oficiale care colorează harta în roşu. Incidenţa naţională este 14.85, mult peste vârful de 10.63 al valului Delta. Incidenţa la 1,000 este un indicator de stare. Ne arată unde suntem. Această hartă este motivul pentru care discuţiile despre relaxare sunt premature. Daca eşti în val, momentul în care te opreşti să tragi aer în piept este când ieşi din val, nu în timpul valului, chiar dacă creasta valului a trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share