Odiseea unei pârtii de schi care se construieşte de 35 de ani încoace. A înghiţit o sumă uriaşă, dar nu-i gata – Focus Prima TV

Odiseea unei pârtii de schi care se construieşte de 35 de ani încoace. A înghiţit o sumă uriaşă, dar nu-i gata

Adevarul

Sătmărenii visează de mai bine de 30 de ani la o pârtie de schi, a cărei lungime este de doar 2,8 kilometri. Începută în anul 1986, Pârtia de schi de la Luna Şes din judeţul Satu Mare pare doar un vis imposibil, cu toate că, în ultimii ani, în fiecare toamnă i-a fost anunţată inaugurarea.

Cei 30 de ani au fost suficienţi ca judeţul să îşi piardă până şi singura echipă de schi pe care o avea. Nerespectarea termenelor dar şi procedurile birocratice au fost suficiente pentru a ţine pe loc un proiect care poate readuce la viaţă un întreg judeţ.   Cu toate că investiţia a fost demarată în 1986, proiectul a prins cu adevărat contur abia în anul 2002 când autorităţile sătmărene au demarat un nou obiectiv de investiţie, ”Dezvoltarea zonei turistice Luna Şes”, printr-un proiect finanţat prin PHARE 2002 şi Guvernul României.  Valoarea acestuia s-a ridicat la suma de aproape 9.000.000 euro, lucrările începând abia în anul 2006, în baza unui contract de execuţie încheiat între Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, şi firma AEGEK SA Grecia. 

Total
0
Shares
Total
0
Share