ONU: Toate proiectele de exploatare a cărbunelui trebuie să înceteze imediat. Această dependență este mortală – Focus Prima TV

ONU: Toate proiectele de exploatare a cărbunelui trebuie să înceteze imediat. Această dependență este mortală

Toate proiectele planificate de exploatare a cărbunului trebuie să înceteze pentru ca lumea să renunțe cât mai repede la „dependența mortală” de această sursă de energie care sufocă planeta, spune secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, conform The Guardian.

Eliminarea cărbunelui din producția de energie este poate cel mai important pas pentru a gestiona criza climatică cu care se confruntă omenirea și planeta. Guterres a făcut acest apel în deschiderea summitului unui grup de țări și companii (PPCA – Powering Past Coal Alliance) care încearcă să elimine cărbunele ca formă de producție de energie.

PPCA a fost fondată de Regatul Unit și Canada în 2017, UK fiind una dintre țările care  susține că va elimina complet folosirea cărbunelui până în 2024, dar care acum se confruntă cu presiuni pentru deschiderea unei noi mine de cărbune în regiunea Cumbria din nordul Angliei.

Total
0
Shares
Total
0
Share