Opera din Paris a strâns 300.000 de euro într-un concert de solidaritate pentru poporul ucrainean - Focus Prima TV

Opera din Paris a strâns 300.000 de euro într-un concert de solidaritate pentru poporul ucrainean

Opera Naţională din Paris a strâns duminică 300.000 de euro într-un concert “pentru pace” care a adus un omagiu poporului ucrainean după invazia Ucrainei lansată la 24 februarie de regimul lui Vladimir Putin, relatează EFE.

Aproximativ 1.900 de persoane au fost prezente în sala principală a Palatului Garnier pentru a asista la recitalul oferit de orchestra şi corul Operei Naţionale sub bagheta maestrului italian Carlo Rizzi şi a dirijoarei de cor, taiwaneza Ching-Lien Wu.

“Concertul pentru Pace” a strâns fonduri pentru organizaţia caritabilă Alianţa pentru Urgenţe Ucraina care include ONG-uri precum Acţiunea împotriva Foametei, Handicap International, Medici Lumii, Plan International şi Solidaritate International.

Pe fundalul scenei a fost proiectată imaginea unui uriaş porumbel alb.

Spectacolul a început cu un recital al sopranei ucrainene Liudmyla Monastyrska, care a interpretat împreună cu orchestra uvertura “Pace, pace mio Dio” din opera Forţa Destinului (La forza del destino) de Giuseppe Verdi.

Monastyrska a revenit de două ori pe scenă pentru a interpreta “Casta Diva”, de Vicenzo Bellini, şi “Va pensiero”, din opera Nabucco de Verdi, alături de artişti de numeroase naţionalităţi care au cântat gratuit de-a lungul acestei seri caritabile.

La concert au participat şi pianiştii Olga Dubynska, Elena Bonnay, Ryoko Hisayama şi Jean-Yves Sebillotte, care i-au acompaniat pe tenorii Russell Braun, John Daszak şi artistele lirice Marie-Andrée Bouchard-Lesieur şi Emanuela Pascu.

Momentul cel mai aplaudat al spectacolului a fost reprezentaţia balerinei Dorothée Gilbert, care a interpretat “Moartea Lebedei” a compozitorului francez Camille Saint-Sans, acompaniată la pian de Hisayama şi de violoncelistul Aurélien Sabouret.

După ultima reprezentaţie, toţi participanţii au ieşit să salute publicul însoţiţi de două mari steaguri ale Ucrainei. Publicul s-a ridicat în picioare şi i-a aplaudat pe artişti timp de mai multe minute.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproduc

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share