Opt persoane din Germania au fost injectate, din greșeală, cu cinci doze de vaccin în loc de una – Focus Prima TV

Opt persoane din Germania au fost injectate, din greșeală, cu cinci doze de vaccin în loc de una

Opt angajați ai unui cămin de bătrâni din Germania au primit, din greșeală, câte 5 doze de vaccin anti-COVID, în loc de una. Este vorba despre şapte femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 şi 54 de ani.

Imediat cei opt pacienți au fost informați despre eroare. Patru dintre ei au fost internaţi la spital cu simptome uşoare asemănătoare gripei, iar ceilalţi patru s-au întors acasă.

Greșeala s-ar fi produs din cauză că fiecare flacon conține 5 doze de vaccin, cu care trebuie vaccinate cinci persoane diferite.

Anterior începerii campaniei de vaccinare, productătorii BioNTech și Pfizer au dat asigurări că în situații de supradoză cu vaccin anti-COVID nu apar efecte secundare grave.

Într-adevăr, supradoza nu pare să fi avut, în acest stadiu, consecinţe sanitare grave nici asupra celor opt angajați. Ei lucrează la un cămin din Stralsund, localitate din nord-estul Germaniei, şi fac parte din categoriile prioritare pentru administrarea vaccinului BioNTech-Pfizer, operaţiune care a debutat sâmbătă în Germania.

Total
0
Shares
Total
0
Share