Orban: Nu există niciun motiv să se discute astăzi de remaniere - Focus Prima TV

Orban: Nu există niciun motiv să se discute astăzi de remaniere

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că “nu există niciun motiv să se discute astăzi de remaniere”, reiterând că este mulţumit de activitatea miniştrilor liberali, iar în cadrul coaliţiei “există un act adiţional, o procedură care trebuie urmată”.

“Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv să se discute astăzi de remaniere. În ceea ce mă priveşte, ca preşedinte al PNL, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor liberali. De regulă, să discuţi despre remaniere la şase luni de la preluarea guvernării, în condiţiile în care nu există temeiuri foarte solide, cum a fost în cazul domnului Voiculescu, nu mi se pare înţelept şi potrivit. De asemenea, există un statut al PNL. Domnul prim-ministru, atunci când a fost desemnat prim-ministru, a fost votat în Biroul Politic Naţional. În ceea ce priveşte coaliţia, în urma crizei din coaliţie care a fost provocată ca urmare a revocării domnului ministru Voiculescu a fost adoptat un act adiţional, o procedură care trebuie urmată”, a precizat Orban, la Palatul Parlamentului, întrebat pe această temă.

Cât priveşte faptul că premierul nu ar ţine cont de acel act adiţional, liderul PNL a spus că sunt nişte angajamente asumate de toate formaţiunile din coaliţiei, reguli care trebuie respectate.

“Nu se poate, sunt nişte angajamente, în momentul în care avem program de guvernare pe care ni l-am asumat împreună toate formaţiunile din coaliţie, avem un acord al coaliţiei, avem actul adiţional la acordul coaliţiei. În general, lumea funcţionează după reguli, iar regulile trebuie respectate”, a afirmat Orban.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share