Ordinea de zi, o necunoscută pentru aleși - Focus Prima TV

Ordinea de zi, o necunoscută pentru aleși

În jur de 10.000 de euro indemnizație și sumă forfetară. Cu atât plătim un parlamentar ca acesta să poată iniția legi și să voteze proiecte care să ne aducă bunăstare. Și în această meserie însă, ca în oricare alta, trebuie să ai temele făcute. În cazul unor aleși însă, principiul rămâne din păcate doar la nivel de teorie. Din 9 parlamentari pe care i-am rugat să ne spună trei proiecte aflate pe ordinea de zi, niciunul nu a știut să răspundă. A curs însă cu motive, care mai de care mai… puerile.

Una dintre obligațiile unui parlamentar este să patricipe activ la ședințele de plen unde sunt dezbătute și votate proiectele de lege intrate în circuitul parlamentului. Desigur, aleșii trebuie să și cunoască însă punctele înscrise pe ordinea de zi pentru a ști ce votează, dar uneori realitatea e diferită de teorie.

După mai multe tentative, am dat și de parlamentari care nu s-au simțit rău la întrebările reporterului nostru. Rele au fost poate însă răspunsurile acestora când au fost întrebați de ordinea de zi

În mod obișnuit, pe ordinea de zi a unei ședințe de plen sunt aproximativ 30 de proiecte.

Total
0
Shares
Total
0
Share