Oțet contrafăcut, vândut în cele mai mari magazine - Focus Prima TV

Oțet contrafăcut, vândut în cele mai mari magazine

Mare atenţie la oţet şi pâine! Peste 11 mii de litri de oțet contrafăcut au fost retrași din mai multe hipermarketuri din țară, după un control al Protecției Consumatorului. Una scria pe eticheta, alta era în sticle! În același timp, inspectorii au descoperit și 40 de mii de pâini care conțineau o substanță cancerigenă. Grav e că 10 mii dintre ele au fost deja vândute. Magazinele au făcut apel la clienți să le aducă înapoi sau să le distrugă.

Este alertă alimentară în România. 11.500 de litri de oțet au fost retrași din magazine, după ce inspectorii ANPC au descoperit că oțetul era contrafăcut și conținea acid acetic diluat și conservanți. Iar problemele apar chiar în perioada în care gospodinele folosesc mult oteț, la murături.

Toate firmele implicate au fost obligate să oprească producția de oțet. Au voie să o reia doar în momentul în care vor prezența dovezi clare că produsele sunt sigure pentru consum.

Probleme extreme de grave au fost descoperit și la 14 loturi de pâine. Două sortimente, contaminate cu un pesticid periculos, au fost vândute într-un lanţ de hipermarketuri.

Deși pe români îi sperie astfel de vești, unii s-au obișnuit cu faptul că la raft se vând deseori produse care ne pun
sănătatea în pericol.

Firmele care au produs oțetul contrafăcut au fost amendate cu 20 de mii de lei, iar ancheta care vizează pâinea
contaminată este încă în desfășurare.

Total
0
Shares
Total
0
Share