Pacienții care fac dializă, afectați de frig – Focus Prima TV

Pacienții care fac dializă, afectați de frig

Pacienții care sunt nevoiți să facă dializă trec prin momente cumplite în această perioadă. Frigul de afară le poate înrăutăți în orice secundă starea de sănătate și, din acest motiv, le este greu să ajungă la spital. Orice minut petrecut în afara casei îi afectează. Medicii încearcă să interneze acum cât mai mulți pacienți în așa fel încât să nu mai fie expuși la frig.

Medicii preferă să îi țină internați în această perioadă pe pacienții care au nevoie de dializă, pentru că în acest fel reușesc să prevină apariția problemelor de sănătate. 40 de persoane sunt acum internate la un spital din Iași. O parte dintre ele au și complicații. Unii au ajuns la spital și din cauza temperaturilor scăzute pe care organismul lor le resimte tot mai tare.Printre aceștia se numără și un pacient din județul
Iași care are și degerături și alte complicații. Le este greu pentru că mulți stau la sute de kilometri distanță de spital.

Frigul de afară și virusul SarsCov2 sunt cei doi factori de care pacienții care fac dializă se feresesc pe cât posibil. Este o perioadă riscantă pentru ei.

Un alt risc la care sunt supuși pacienții care fac dializă este infarctul miocardic. Mai mult, din cauza frigul este posibil să apară și anumite infecții. 10 pacienți sunt internați acum la spitalul din Iași cu astfel de complicații. Alți pacienți ajung și la Spitalul de Neurochirugie și nu sunt deloc puțini la număr.

Conform celor mai recente date, peste 14 mii de români fac acum dializă.

Total
0
Shares
Total
0
Share