Pandemia dă dureri de spate - Focus Prima TV

Pandemia dă dureri de spate

Tot mai mulți români se confruntă cu dureri de spate. Mai ales de când a venit pandemia, iar mulți au fost nevoiți să lucreze de acasă și să își schimbe total stilul de viață. Stau pe scaun ore întregi, neglijează mișcarea și alimentația și ajung astfel pe mâna medicilor. Față de 2020, numărul celor care acuză dureri de spate a crescut cu 20%.

Clinicile de kinetoterapie sunt asaltate de pacienții care vin cu dureri de spate. Este și cazul acestui domn. Lucrul la birou ia provocat această afecțiune și a fost nevoit să apeleze la ajutorul specialiștilor.

Există și un revers al medaliei, spun specialiștii. În acești ani de pandemie, oamenii au devenit tot mai conștienți cu privire la îngrijirea propriei sănătăți

Însă nu doar lipsa mișcării este cauza durerilor lombare.

Pe lângă tratamentele din cabinetele de kinetoterapie exista și alte metode prin care pot fi tratate aceste afecțiuni. Clasele de aerial yoga, de exemplu, sunt la mare căutare.

Prevenția este și va fi mereu cea mai bună soluție pentru a nu ajunge pe mâna chirurgilor. Însă specialiștii recomandă ca imediat ce apar primele simptome să cerem ajutor de specialitate.

Total
24
Shares
Total
24
Share