Pandemia lasă stațiunile pustii – Focus Prima TV

Pandemia lasă stațiunile pustii

Pandemia a redus considerabil numărul turiștilor care și-au petrecut sărbătorile în cea mai scumpă destinație montană din România. Hotelierii din Poiana Brașov spun că în această perioadă le-au trecut pragu cu aproape 60% mai puțini oaspeți față de anii anteriori.

Pentru a putea avea o dimensiune cât mai exactă a numărului de turiști care au ales anul acesta să-și petreacă sărbătorilor la Poiana Brașov, autoritățile au numărat trecerile prin turnichete ale acestora. Statistica realizata în primele 3 zile ale acestui an au arătat astfel peste 36 000 de treceri. Scăderile sunt, însă, semnificative dacă ne gândim că anul trecut numărul acestora trecea de 86 de mii.

Atractiv pentru turiști a fost Masivul Postăvaru unde s-au numarat 27 000 de treceri. Din cauza restricțiilor în vigoare turiștii care au urcat cu telescaunul au fost puțin sub 10 000. În Poiana Brașov de la 1 ianuarie s-au deschis și pârtiile, însă, doar în partea superioara a Masivului.

Autoritățile locale spun, însă, că dacă vremea va fi bună nu este exclus să se deschidă și pârtiile de la baza muntelui. Astfel că hotelierii speră la o creștere a turiștilor în următoarea perioadă.

Total
0
Shares
Total
0
Share