Pandemia nu a scăzut consumul de carne de porc de Crăciun. Producător: Chiar dacă rudele nu se mai întâlnesc, cei de la ţară le-au trimis porcul la pachet, la oraş

Pandemia nu a scăzut consumul de carne de porc de Crăciun. Producător: Chiar dacă rudele nu se mai întâlnesc, cei de la ţară le-au trimis porcul la pachet, la oraş

Pandemia nu a scăzut consumul de carne de porc din România, deoarece, chiar dacă, în multe cazuri, familiile şi prietenii nu se mai reunesc în această perioadă, cei de la ţară tot au tăiat porcul şi l-au trimis rudelor de la oraş, spune pentru Profit.ro Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (ACPR). Românii nu au avut de gând să renunţe la porc pe mesele de Crăciun, iar cea mai clară dovadă că nu a scăzut consumul este că porcii vânduţi de ţărani s-au scumpit cu 40-50% în această iarnă, de la 10 lei/kg în viu anul trecut, după cum reiese din datele ACPR. "Chiar dacă unele familii nu se vor mai reuni, ca anul trecut, în jurul mesei de Crăciun, cei de la ţară tot taie porcul şi-l trimit celor de la oraş", spune Ladoşi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt