Papa Francisc va vizita părţi din nordul Irakului care au fost controlate de organizaţia Stat Islamic - Focus Prima TV

Papa Francisc va vizita părţi din nordul Irakului care au fost controlate de organizaţia Stat Islamic

Papa Francisc va merge duminică, în a treia zi a vizitei sale istorice în Irak, în părţi din nordul ţării care au fost controlate din 2014 de organizaţia Stat Islamic, ai cărei militanţi au distrus şi jefuit biserici, şi unde creştinii au revenit după înfrângerea ei, în 2017.

Papa va ţine o slujbă pe un stadion de fotbal din oraşul Irbil, la care sunt aşteptaţi să participe până la 10.000 de oameni.

Autorităţile se tem că ritualul ar putea duce la răspândirea Covid-19. În ultima lună, în Irak a fost remarcată o creştere a numărului de contaminări şi, pe lângă temerile privind securitatea Papei, aceasta este una dintre cele mai riscante vizite.

Liderul Bisericii Catolice şi membrii ai echipei sale au fost vaccinaţi împotriva Covid-19, însă în Irak abia săptămâna trecută au ajuns primele doze de vaccin.

Aproximativ 10.000 de forţe de securitate irakiene au fost mobilizate pentru protecţia Papei în timpul vizitei sale de patru zile.

Suveranul Pontif a ajuns vineri la Bagdad. Aceasta este prima călătorie internaţională a lui de la începutul pandemiei şi prima vizită papală în această ţară.

Total
0
Shares
Total
0
Share