Parada de susținere a comunității LGBT în Polonia - Focus Prima TV

Parada de susținere a comunității LGBT în Polonia

Un om a murit iar altul este în stare gravă după ce un camion a intrat în plin în participanții la parada LGBT din Florida. Șoferul a fost reținut de polițiști și încă nu se știe ce anume la determinat să recurgă la acest gest.
Mii de oameni au ieșit pe străzi și în capitala Poloniei pentru a susține drepturile comunității LGBT iar Marea Britanie a introdus de săptămâna aceasta o nouă lege, prin care și persoanele gay sau bisexuale pot dona de acum înainte sânge, sub anumite condiții însă.

Un eveniment care avea să aducă bucurie participanților s-a sfârșit tragic după ce șoferul unui camion a intrat în plin în mulțimea care se pregătea să participe la un marș de susținere a comunității LGBT.

Șoferul care a produs accidentul a fost reținut iar autoritățile investighează acum cazul. Până în acest moment motivele atacului nu sunt clare. Un astfel de marș a avut loc și la Varșovia, capitala Poloniei.

Mii de oameni au ieșit în străzi pentru a susține drepturile comunității LGBT și pentru a pune capăt discriminărilor prin care aceștia trec zi de zi.

Deși se pare că mai e cale lungă până la o acceptare deplină a egalității și a drepturilor comunității LGBT de către oameni, se fac deja pași importanți în sensul acesta. Marea Britanie a aprobat o nouă lege prin care, de acum
înainte, membrii acestei comunități vor putea dona sânge după zeci de ani în care acest lucru a fost practic imposibil. Această decizie a fost luată deoarece în Marea Britanie, din cauza luptei cu pandemia și cu noua variantă Delta, există nevoie urgentă de donatori de sânge.

Total
0
Shares
Total
0
Share