Părăsite de mamă, salvate de bunică – Focus Prima TV

Părăsite de mamă, salvate de bunică

Nedorite de cea care le-a dat viață, trei fetițe din localitatea brașoveană Râșnov au fost salvate de la un trai în orfelinate de bunica lor. Femeia nu a vrut să audă de dorința fiicei sale de a scăpa de fete și s-a zbătut pentru a le primi în grijă. Asta, chiar dacă, bolnavă fiind, a trebuit să renunțe la muncă. Mai lucrează cu ziua pe la vecini, pentru a-și putea întreține nepoatele, dar are mare nevoie de ajutor. Povestea lor, într-un reportaj realizat de Elisa Baizat și Daniel Claudiu Maftei.

Denisa, Anamaria și Alexandra sunt cei trei îngerași de care are acum grijă bunica Garofița Demeter. Rămase fără tată, care a murit acum 11 ani, și cu o mamă care a renunțat la ele și s-a recăsătorit, cele trei fete au fost foarte aproape să ajungă în grija statului.

Bunica și cele 3 nepoate ale sale locuiesc într-o casă cu două camere, extrem de mici. Într-una dintre acestea dorm și se joacă fetele, iar în cea de-a doua stau aglomerate o mașină de spălat, o chiuvetă, o masă la care fac temele sau mănâncă, un aragaz, care nu mai are butelie de mult, și o plită. Despre baie în casă nici nu poate fi vorba. Se spală la un lighean cu apă încălzită pe plită, iar nevoile și le fac la toaleta din curte. Mai mult, cele 4 își duc traiul de pe azi pe mâine. Bunica și-a pierdut locul de muncă din cauza
problemelor de sănătate.

În ciuda greutăților de tot felul, fetele sunt bucuroase că au rămas alături de bunica lor. Singura lor supărare este legată de pandemie şi de școala online. Au telefon, au tabletă, dar fără profesor lângă ele parcă nu este la fel, spun ele.

Pe lângă școală, Denisa, Anamaria și Alexandra își ajută și bunica, atât cât pot ele.

Fetele își iubesc bunica foarte mult și ar face orice pentru ea, dar speră ca mama lor, pe care nu au mai văzut-o de mai bine de un an, să-și aducă aminte de ele și să le viziteze și chiar să le ajute cu mâncare și haine. Până atunci, însă, bunica și nepoatele au mare nevoie de ajutor. Dacă doriți să ajutați, scrieți-ne la credeinbine@primatv.ro .

Total
0
Shares
Total
0
Share