Părinții, nemulțumiți de modificările din educație – Focus Prima TV

Părinții, nemulțumiți de modificările din educație

A ieșit scandal după ce ministrul Educației a anunțat modificări în structura anului școlar. Părinții și elevii îi cer lui
Sorin Cîmpeanu să revină asupra deciziei, dacă nu vor acționa în instanță. Ministrul spune, însă, că aceste odificări au fost făcute astfel încât elevii să fie mai puțini expuși riscului infectării.

Acesta este și motivul pentru care a fost semnat un ordin de ministru prin care unitățile de învîățământ vor avea cursuri față în față până când localitățile intră în lockdown.

În ce privește structura anului școlar, în mare parte va fi aceeași.

Cea mai importantă, schimbare, însă, este privitoare la vacanța de primăvară care se va prelungi cu 2 săptămâni.

Cu toate acestea, spune Sorin Cîmpeanu, semestrul al doiela va avea aceeași durată iar materia pentru bacalaureat și evaluarea națională nu se va schimba.

Aceste modificări, însă, îi nemulțumesc pe părinți care i-au cerut ministrului să revină asupra deciziei. În caz contrar, sunt pergătiți să meargă și în instanță.

Nici elevii nu sunt încântați de aceste modificări. Mai mult, ei susțin că prelungirea vacanței nu va duce la o reducere a numărului de cazuri de infectare, ci din contră, am putea vedea o creștere.

Ordinul care cuprinde aceste modificări urmează să ajungă pe masa Comitetului Național pentru Situații de Urgență spre evaluare și aprobare.

Total
0
Shares
Total
0
Share