Parlamentul venezuelean, controlat de Nicolas Maduro, cere expulzarea ambasadoarei Uniunii Europene - Focus Prima TV

Parlamentul venezuelean, controlat de Nicolas Maduro, cere expulzarea ambasadoarei Uniunii Europene

Parlamentul din Venezuela, controlat de partidul lui Nicolas Maduro, a cerut oficial guvernului să o „declare persona non grata” și să o expulzeze pa ambasadoarea UE în această țară, ca urmare a sancțiunilor impuse de blocul european. Textul, aprobat în unanimitate de deputaţi, solicită, de asemenea, revizuirea acordului privind prezenţa reprezentanţei europene la Caracas.

Adunarea Naţională din Venezuela a aprobat un „acord de respingere” a sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană și îl „îndeamnă” pe Maduro să o „declare persona non grata pe şefa delegaţiei diplomatice” a Uniunii Europene, Isabel Brilhante Pedrosa, pentru a proceda la „expulzarea” ei. 

„Votez cu ambele mâini pentru ca reprezentanta Uniunii Europene să fie declarată persona non grata”, a afirmat preşedintele contestat al Adunării Naţionale, Jorge Rodriguez, înainte de a solicita votul, conform Agerpres.

UE a sancţionat luni 19 oficiali ai regimului lui Nicolas Maduro pentru rolul lor în acte şi decizii despre care a spus că subminează democraţia şi statul de drept în Venezuela. Decizia, validată de miniştrii de externe ai celor 27, ridică la 55 numărul total de funcţionari şi înalţi funcţionari ai guvernului lui Nicolas Maduro sancţionaţi de UE (interdicţia de călătorie şi blocarea activelor pe teritoriul Uniunii).

Total
0
Shares
Total
0
Share