Parlement: Moțiunea de cenzură va fi citită în plenul runit miercuri - Focus Prima TV

Parlement: Moțiunea de cenzură va fi citită în plenul runit miercuri

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, miercuri, de la ora 14,00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, care a fost depusă dimineaţă de parlamentarii PSD, au decis Birourile permanente reunite (Bpr).

“În şedinţa Birourile permanente reunite s-a stabilit începutul de calendar (al parcursului moţiunii de cenzură în Parlament – n.r.). Astăzi, la ora 14,00, va avea loc şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a da citire moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, a afirmat, miercuri, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis.

Liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romaşcanu, s-a pronunţat pentru organizarea de alegeri anticipate.

“Astăzi o vom citi şi după citire există prevederea regulamentară să se dea vot. Rămâne ca în Bpr să se decidă data în care se dă acest vot, vot care trebuie să fie oricum până la sfârşitul acestei sesiuni. Sperăm să treacă (moţiunea – n.r.), pentru că vedem ceea ce se întâmplă astăzi la nivel guvernamental şi parlamentar. Citându-l pe preşedintele Iohannis de anul trecut, Parlamentul acesta nu mai reprezintă voinţa poporului, cea mai bună soluţie ar fi alegerile anticipate”, a spus Romaşcanu.

Simonis consideră că, “dacă parlamentarii coaliţiei majoritare vor participa la vot, moţiunea va fi adoptată”.

“Fac un îndemn la parlamentarii coaliţiei să nu se comporte ca nişte copii de grădiniţă sau de şcoală gimnazială, să asculte îndemnul şefului de partid şi să fie obligaţi să stea în bănci într-un moment extrem de important. Guvernul, indiferent cum se cheamă, trebuie să aibă voturi pro şi contra, pentru a vedea susţinerea pe care o are în Parlament. Dacă parlamentarii majorităţii vor participa la vot, moţiunea va fi adoptată cu multe voturi peste”, a adăugat Simonis.

Parlamentarii PSD au depus, miercuri, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.

Moţiunea este intitulată “România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR “conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share