Partaj de 130 de miliarde de dolari – Focus Prima TV

Partaj de 130 de miliarde de dolari

Unul dintre cele mai puternice cupluri din lume divorțează! Este vorba despre Bill și Melinda Gates, care, au decis să se despartă după zeci de ani de căsnicie. Bill și Melinda Gates au împreună 3 copii și o avere estimată la nu mai puțin de 130 de miliarde de dolari! Cei doi au spus că au ajuns la un acord comun pentru împărțirea averii care însă nu a fost făcut public.

”Nu credem că mai putem crește împreună ca și cuplu.” Acesta a fost motivul care a însoțit cererea de divorț depusă lunea aceasta de Bill și Melinda Gates. După 27 de ani de căsnicie, 3 copii și o fundație umanitară creată împreună, părea că nimic nu îi va despăți pe cei doi care au fost un adevărat model pentru multe cupluri din lumea întreagă. Bill și Melinda Gates s-au cunoscut în 1987 la scurt timp după ce Melinda a început să lucreze la compania co-fondată de Bill, în timpul unei conferințe.

A mai durat însă câteva luni până fondatorul Microsoft a invitat-o pe cea care avea să îi devină soție în oraș. Și când a venit vorba de căsătorie, Bill a cântărit bine această decizie, după cum chiar soția lui a relatat în documentarul realizat despre Bill Gates. Acesta a creat o întreagă listă, pentru a decide dacă mariajul e o decizie bună pentru el. Deoarece Microsoft era la început, Bill Gates se temea că nu va avea suficient timp pentru a se dedica și vieții personale. Destinul însă l-a ajutat să decidă rapid iar în 1994, Melinda și Bill Gates se căsătoreau în Hawaii. Ceremonia a fost una grandioasă, iar costurile pentru organizarea nunții au ajuns la 1 milion de dolari, ceea ce a făcut ca ceremonia să fie una -dintre cele mai scumpe nunți ale secolului.

Cei doi au împreună mai multe case, printre care una estimată la 125 milioane de dolari, un avion privat, o colecție de mașini de lux și mai multe obiecte de artă estimate la sute de milioane de dolari. Pentru construirea casei din Washington, numită Xanadu 2.0 a fost nevoie de 300 de muncitori. Casa are 24 de băi, 6 bucătării și 7 dormitoare. Piscina are un sistem audio personal, montat sub apă iar biblioteca găzduiește un manuscris în valoare de 30 de milioane de dolari. Deși cei doi au menționat că au decis cum să își împartă bunurile, fundația va rămâne sub conducerea comună a amândurora. Fundația Bill și Melinda Gates a fost înființată în anul 2000 iar în cei 20 de ani de existență, s-a investit aproximativ 54 de miliarde de dolari pentru studiu și cercetare asupra unor teme precum eradicarea poliomelitei, a malariei sau pentru dezvoltarea sistemelor de salubritate.

Total
0
Shares
Total
0
Share