Particule şi gaze netoxice în metroul din New York, într-un studiu despre ameninţările teroriste - Focus Prima TV

Particule şi gaze netoxice în metroul din New York, într-un studiu despre ameninţările teroriste

Cercetători federali americani vor difuza particule şi gaze netoxice în metroul din New York în cadrul unui studiu despre ameninţările teroriste care vin pe cale aeriană, relatează luni dpa.

Cercetătorii din Departamentul securităţii interne şi de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts urmăresc să colecteze prin acest studiu, care se va desfăşura în luna octombrie, “date utile pentru autorităţile responsabile cu pregătirea pentru situaţii de urgenţă”, potrivit unui comunicat publicat duminică de Autoritatea pentru transport metropolitan (MTA).

Particulele şi gazele care vor fi folosite în studiu sunt proiectate să imite agenţi biologici şi chimici. Oamenii de ştiinţă vor amplasa dispozitive de testare a aerului la câteva zeci de puncte din reţeaua de metrou, între 18 şi 29 octombrie.

Departamentul securităţii interne a făcut în prealabil o evaluare de mediu a gazelor şi particulelor ce urmează să fie difuzate, pentru a avea garanţia că acestea sunt sigure, au menţionat oficialii americani.

Nu este prima dată când administraţia federală foloseşte sistemul metroului newyorkez ca mediu de testare pentru potenţiale atacuri aeropurtate. Cercetarea care va avea loc luna aceasta face parte din proiectul “Dispersarea ameninţărilor urbane”, în cadrul căruia la metrou s-au mai desfăşurat experimente similare.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share