Pașaportul Covid, motiv de dispută în Europa – Focus Prima TV

Pașaportul Covid, motiv de dispută în Europa

Introducerea unui pașaport de vaccinare pentru COVID-19 stârnește vii controverse în statele europene. Autoritățile de la Londra au anunțat că vor emite certificate de imunizare pentru cetățenii britanici doar în măsura în care aceste documente le sunt solicitate de alte țări. La polul opus, Israelul va introduce de duminică un pașaport COVID de uz intern, care va permite accesul deținătorilor în hoteluri sau în săli de sport și concerte.

Guvernul britanic s-a poziționat ferm împotriva introducerii unui pașaport COVID. Un astfel de document va putea fi însă emis în condiții speciale.

Marea Britanie este una dintre țările fruntașe la nivel mondial în privința vaccinării. Până la finalul lunii aprilie 32 de milioane de englezi vor fi imunizați cu ambele doze.

Pe de altă parte, în încercarea de a determina cât mai mulți cetățeni să se vaccineze, autoritățile israeliene vor să introducă în interiorul țării un Green Pass. Documentul va permite accesul exclusiv persoanelor imunizate sau vindecate în locuri care până acum au avut lacătul pe ușă, precum hotelurile, sălile de sport sau de concerte. De altfel, luna aceasta, Israelul va atinge o bornă impresionantă în
privința vaccinării. Israelul va fi prima țară din lume care va vaccina 30% din populație.

Total
1
Shares
Total
1
Share