Pașaportul de vaccinare, în Iulie – Focus Prima TV

Pașaportul de vaccinare, în Iulie

Pașaportul de vaccinare, cu ajutorul căruia europenii ar putea circula în vacanțe sau pentru diferite alte scopuri, nu va exista mai devreme de luna iulie, susțin surse de la Bruxelles. În Parlamentul European se discută despre o
strategie comună a Uniunii pentru turism, în condițiile în care până la sezonul estival mai este puțin timp. Până atunci, urmează un adevărat test, al vacanței de Paște, cu restricții mai dure sau mai ușoare.

Cancelarul german Angela Merkel a fost nevoită să dea un pas înapoi și să relaxeze restricțiile anunțate pe perioada Paștelui, prin care germanii erau practic blocați în case. șefa guvernului a renunțat și la planul de a extinde vacanța de primăvara a elevilor.

În schimb, Belgia a închis școlile, magazinele ne-alimentare saloanele de coafură și frizeriile timp de patru săptămâni, adică până la finele lunii aprilie, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. De asemenea, regiunile din estul Austriei, inclusiv capitala Viena vor intra în carantină în perioada paștelui catolic.
În condițiile în care britanicii sunt amenințați cu amendă de 5 mii de lire dacă pleacă în excursii până în 17 mai, operatorii din turism fac apel la o relaxare a restricțiilor.

Reprezentanții companiilor aeriene se așteaptă la o revenire a călătoriilor internaționale în această vară.

Israelul a trecut deja într-o nouă etapă, în care peste jumătate din populația adultă a primit ambele doze de vaccin.

Israelul a emis așa-zisele certificate verzi pentru persoanele vaccinate, cu ajutorul cărora cei imunizați pot participa la concerte sau pot merge la restaurante, fără restricții. În paralel, majoritatea magazinelor și alte afaceri s-au redeschis treptat din luna februarie.

Total
0
Shares
Total
0
Share