Pasarela simbol din Mamaia, demontată - Focus Prima TV

Pasarela simbol din Mamaia, demontată

Statiunea Mamaia mai pierde un simbol! Pasarela care duce în largul mării începe să fie demontată bucată cu bucată. Lărgirea plajei a scurtat-o considerabil. Din 400 de metri, cât avea la inaugurare, acum mai sunt puțin peste o sută. Restul este prins în nisipul cu care au fost lărgite plajele. Primaria a demontat o mare parte, iar porțiunea care a rămas în mare riscă să ajungă la fier vechi dacă rugina e prea avansată.

Un million de euro a costat pasarela din Mamaia, iar banii au venit de la bugetul local și de la Ministerul Dezvoltării Regionale. A avut viață scurtă: doar 10 ani, în care a mai fost reparată pe ici pe colo.

Însă experții vor avea ultimul cuvânt. Ei vor analiza metalul grinzilor deja dezasamblate și vor vedea care este gradul de coroziune. Ar putea da unde verde demontării a tot ce a mai rămas.

Cu timpul, pasarela din Mamaia devenise punct de atracție pentru turiști. Apoi, primarul a închis-o publicului pentru lucrări de reparații și întreținere. Timp de doi ani nu a mai fost funcțională.

Mamaia a mai pierdut o pasarelă construită în mare, la câteva sute de metri depărtare. O altă pasarelă, construită de Casa Regala, zace dezafectată de 20 de ani.

Total
16
Shares
Total
16
Share