Patriarhia cere autorităților să nu introducă obligativitatea certificatului COVID pentru clerici și credincioși - Focus Prima TV

Patriarhia cere autorităților să nu introducă obligativitatea certificatului COVID pentru clerici și credincioși

Participarea credincioșilor la slujbe răspunde unei nevoie esențiale, de hrană spirituală, la fel ca magazinele alimentare sau farmaciile. Acesta este unul dintre argumentele pe baza căruia Patriarhia Română a cerut autorităților să nu introducă obligativitatea certificatului la slujbe.

„După cum în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaților să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind Covid-19 pentru clerici sau credincioși ca o condiție pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeași solicitare”, anunță Basilica.ro.

„Așa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetățenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esențiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcașurile de cult răspunde unei nevoi esențiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet”, este unul dintre argumente.

Total
0
Shares
Total
0
Share