Pelicani răniți de un barcagiu teribilist – Focus Prima TV

Pelicani răniți de un barcagiu teribilist

Imagini greu de privit surprinse în Delta Dunării. În mai multe fotografii postate pe o rețea de socializare se vede cum conducătorul unei ambarcațiuni plină ochi cu turiști intră în plin într-un stol de pelicani. Proprietarul firmei care deține barca spune că șoferul vinovat a fost concediat imediat și le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest incident neplăcut.

În fotografiile care s-au viralizat pe Facebook se vede clar cum o barcă cu motor, care avea la bord mai mulți turiști intră cu viteză într-un stol de pelicani într-o arie protejată a Deltei. Fotografiile au stârnit indignarea iubitorilor Deltei, care califică gestul drept o rușine și cer autorităților să ia măsuri. Proprietarul firmei care deține barca se scuză public și spune că șoferul ambarcațiunii a fost concediat.

Delta Dunării este paradisul pelicanilor de mai bine de 100 de ani. La ultimul recensământ efectuat în 2018, biologii au identificat 657 de exemplare, a doua cea mai numeroasă populație din Europa.

Incidentul a deschis și o discuție mai veche despre ambarcațiunile de mare viteză care circulă pe canalele și
lacurile Deltei.

Motoarele mai mai de 20 de cai putere ar trebui interzise pe lacuri, spune unul dintre cei care a comentat pozele apărute online, în timp ce altul cere radare și mai mulți oameni ai legii care să țină fenomenul sub control.

https://youtu.be/RLocnkitlkE

Total
0
Shares
Total
0
Share