Pentru cei cu facturi mari, trebuie aplicate măsurile pe care le avem, duc la reduceri cu 33% - Focus Prima TV

Pentru cei cu facturi mari, trebuie aplicate măsurile pe care le avem, duc la reduceri cu 33%

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni că, pentru românii care au facturi mari la energie, trebuie aplicate măsurile existente şi care duc la reduceri cu 33%, menţionând că trebuie văzut dacă aceste măsuri au fost aplicate “corect sau nu”.

“Trebuie aplicate măsurile pe care le avem acum, care duc la reduceri cu 33% a facturilor la energie. Aici trebuie văzut dacă măsurile au fost aplicate, corect sau nu, de către sistemul energetic sau de către furnizori. Întâi, trebuie să avem o imagine clară a situaţiei pe care o avem astăzi în economie. În acelaşi timp, trebuie să ne uităm că în toată Europa şi în toată au crescut preţurile la energie, nu numai în România, iar astfel de măsuri cred că trebuie să ne gândim că nu ajută decât pe termen scurt şi ajută populaţia şi trebuie să venim cu ele, dar trebuie să găsim o soluţie pentru România”, a precizat Cîţu, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a adăugat că astfel de provocări au fost şi în pandemie şi, deşi nu erau bani în buget, acesta a fost suplimentat cu aproape 6 miliarde de lei, bani cu care au fost acoperite cheltuielile în Sănătate.

“Astfel de provocări au fost şi în pandemie, nu existau în buget bani – au fost aproape 6 miliarde de lei pe care i-am suplimentat şi am făcut rost de ei pentru a plăti cheltuielile în Sănătate. Este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm, să o rezolve Guvernul, şi vom vedea care sunt soluţiile. Dar întâi trebuie să vedem care sunt problemele de rezolvat şi cum să le rezolvăm păstrând acest cadru al bugetului”, a arătat Cîţu.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share