Percheziţii într-un dosar în care un bărbat ar fi formulat un denunţ mincinos pentru a beneficia de reducerea pedepsei într-un alt dosar, în care e judecat pentru trafic de droguri şi camătă. Patru persoane, duse la audieri la DIICOT Timişoara – Focus Prima TV

Percheziţii într-un dosar în care un bărbat ar fi formulat un denunţ mincinos pentru a beneficia de reducerea pedepsei într-un alt dosar, în care e judecat pentru trafic de droguri şi camătă. Patru persoane, duse la audieri la DIICOT Timişoara

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Timişoara au făcut, joi, cinci percheziţii într-un dosar în care un bărbat de 33 de ani este suspectat că a formulat un denunţ mincinos şi că a indus în eroare anchetatorii, pentru a beneficia de reducerea la jumătate a limitelor de pedeapsă într-un alt dosar în care este judecat pentru trafic de droguri şi camătă. Astfel, cu ajutorul altor persoane, el i-a oferit unui tânăr o armă automată pe care să o ascundă, ulterior formulând denunţ privind deţinerea armei. Patru persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Timişoara.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara şi din cadrul Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Arad, au făcut, joi, cinci percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la fals în declaraţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile au avut loc în judeţele Timiş şi Hunedoara.

Astfel, în 26 februarie, un bărbat de 33 de ani a formulat un denunţ mincinos, referitor la o pretinsă infracţiune de nerespectare a regimului armelor si muniţiilor, constând în deţinerea nelegală a unei arme de foc la locuinţa unui tânăr de 21 de ani, din judeţul Arad.

“În urma denunţului, bărbatul de 33 de ani ar fi putut invoca unul dintre beneficiile reducerii la jumătate a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, într-un dosar al Tribunalului Timiş, în care acesta este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi camătă”, arată sursa citată.

Total
0
Shares
Total
0
Share