Personalul muncitor este insuficient şi cu salarii indecente - Focus Prima TV

Personalul muncitor este insuficient şi cu salarii indecente

Personalul desemnat pentru activităţile de deszăpezire are o activitate permanentă, “24 din 24”, în lunile octombrie – aprilie, indiferent de condiţiile meteorologice vitrege, personalul muncitor este insuficient şi cu salarii indecente, au arătat reprezentanţii Sindicatului Drumarilor “Elie Radu”, într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Totodată, sindicaliştii susţin că şefii bazelor de deszăpezire şi personalul implicat în această activitate sunt apelaţi telefonic în afara programului de lucru indiferent de oră.

“În ciuda acestora, în fapt, se constată multe probleme şi lipsuri precum: lipsa depozitelor de sare care creează dificultăţi în procesul de lucru cu materiale (materiale uscate), prezenţa terţilor care prestează activităţi la costuri ridicate, care ar putea fi prestate de către personalul nostru la costuri rezonabile şi personal muncitor insuficient şi cu salarii indecente. Chiar şi sub influenţa acestor aspecte, drumarii îşi exercită atribuţiile de serviciu necondiţionat şi indiferent de condiţiile meteorologice, pentru a asigura condiţiile optime de circulaţie pe drumurile publice în sezonul rece”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, de multe ori, când ninge, drumarii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sunt nevoiţi să acţioneze sub presiunea autorităţilor care, uneori, “confundă relaţia de colaborare, care există între instituţii, cu cea de subordonare”.

“Compania de drumuri are 45 de secţii de drumuri naţionale şi 318 districte, iar când ninge, toată lumea sună, începând cu primari, preşedinţi de consilii judeţene, prefecţi, poliţişti, deputaţi, senatori şi până la miniştri. Toată lumea dă ordine şi cere să se cureţe drumurile cât mai repede şi la ‘negru’. Toţi ‘demit’ din funcţie şefii sau ‘plătesc’ orele suplimentare ale oamenilor care lucrează în frig şi pe viscol, riscându-şi viaţa”, se mai spune în comunicat.

agerpres.ro

Total
9
Shares
Total
9
Share