Peste 100 de pacienți, evacuați – Focus Prima TV

Peste 100 de pacienți, evacuați

În urma incendiului din această dimineață, 102 pacienți au fost evacuați din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. 53 dintre aceștia au fost transferați de urgență în alte 11 unități medicale din București. Cei mai mulți dintre bolnavi au ajuns la Spitalul Sfântul Ioan, apoi la Floreasca și la Spitalul Universitar.

102 pacienți au fost evacuați în urma incendiului. 53 dintre ei au fost transferați imediat către alte spitale. Unii dintre ei au ajuns la terapie intensivă.

Cei mai multi dintre bolnavi au fost transferați la spitalul clinic Sfantul Ioan, respectiv 11. Și la Spitalul Floreasca au ajuns 7 pacienti. 5 au fost duși la Universitar. Unul dintre ei a avut nevoie să fie intubat, după ce s-a intoxicat cu fum. Tot 5 bolnavi au ajuns și la Sfantul Pantelimon. Patru dintre ei au fost duși direct la terapie intensivă. Un pacient a suferit și arsuri de gradul 2. 6 persoane au fost duse la Elias, cate 4 la
Victor BABES, Witing si Marius Nasta si 4 la Spitalul Militar Central ROL 2.

La Spitalul Bagdasar Arseni, au ajuns inițial trei pacienți. Toți cu preumonii COVID. Din fericire, nu au suferi arsuri sau intoxicații cu fum.

Autoritățile anunță că, în funcție de nevoile și evoluția stării de sănătate a pacienților, vor urma și alte transferuri.

Total
0
Shares
Total
0
Share