Peste 1,5 miliarde de măști sanitare vor ajunge în oceanele lumii. Va fi nevoie de până la 450 de ani pentru a se descompune – Focus Prima TV

Peste 1,5 miliarde de măști sanitare vor ajunge în oceanele lumii. Va fi nevoie de până la 450 de ani pentru a se descompune

Peste 1,5 miliarde de măști de unică folosință vor ajunge în oceanele lumii, este semnalul de alarmă tras de un grup de ecologiști din Hong Kong. Mii de tone de plastic vor polua apa din cauza măștilor și vor pune în pericol viața marină.

Un raport al OceansAsia, un grup de ecologişti cu sediul în Hong Kong, estimează că anul acesta au fost realizate peste 52 de miliarde de măşti de protecţie de unică folosinţă, pentru a face faţă cererii în pandemie. O estimare realizată de specialiştii care au întocmit raportul arată că cel puţin 3% dintre acestea vor fi ajunge în mare.

“Măştile faciale de unică folosinţă sunt fabricate dintr-o varietate de materiale plastice suflate în topitură şi sunt dificil de reciclat atât din cauza compoziţiei, cât şi a riscului de contaminare şi infecţie”, se arată în raport.

“Aceste măşti ajung în oceanele noastre atunci când sunt aruncate în mod necorespunzător, atunci când sistemele de gestionare a deşeurilor sunt inadecvate sau inexistente sau când aceste sisteme sunt copleşite din cauza volumului crescut de deşeuri”, se mai arată în documentul citat de New York Post.

Total
0
Shares
Total
0
Share